Fabricat in Romania – Lashez

Thursday, June 23rd, 2011. Filed under: Fabricat in Romania

Azi am dat o raita prin mall (evident, una prelungita…) si m-am intors acasa tare incantata ca am mai descoperit un magazin cu haine autohtone care merita trecut la favourites. Asadar, in Mall Vitan, la etajul 2, vizavi de Koton, s-a deschis un magazin Lashez (ulterior am aflat ca mai sunt doua – unul pe Lipscani, unul in Cocor), unde am intrat dupa ce lasasem o suma considerabila la magazinul mai sus amintit. Din pacate. Spun din pacate nu pentru ca regret ca mi-am luat multe lucruri frumoase de la Koton :D, ci pentru ca as fi vrut sa imi iau ceva si de la recenta mea descoperire. But I’ll be back!

Cat despre ceea ce am vazut, va asigur ca nu duc lipsa de culori si de varietate. Din pacate, pe site-ul lor (recent lansat) nu au foarte multe produse, dintre care multe sunt rochii, dar va recomand sa mergeti mai degraba la magazin daca vreti sa va faceti o idee. Mie mi-a placut ca hainele au culori tari, dar care sunt bine combinate, iar modelele sunt chiar dragute. Am sa ma dumiresc si de calitate dupa ce o sa-mi cumpar ceva si va tin la curent ;)

Sa le dam un thumbs up!

Actualizare din 08.06.2012:

Dragele mele cititoare,

In urma cometariilor voastre si ale subsemnatei la acest post, am fost contactata de patronul brandului Lashez, care si-a exprimat dorinta “sa se faca lumina” :) in privinta profilului si calitatii firmei pe care o conduce. Asa ca, iata-ma aducandu-va cateva clarificari importante, care m-au ajutat si pe mine sa ma lamuresc.
Asadar, firma Lashez nu este una de design, ci una de retail, care se bazeaza pe propria productie. Astfel se explica similitudinea unor modele cu cele ale altor firme. In plus, nu ar fi prima, nici ultima companie care ar copia modele. Astfel, asa cum Zara copiaza modele Lanvin (in ideea ca nu toata lumea isi poate permite modele de firme high-end), la fel procedeaza cele mai multe firme de retail.
In ceea ce priveste calitatea produselor, avand in vedere pretul rezonabil de vanzare, nu putem compara calitatea unei bluze de 49 RON cu cea a uneia de 129 RON (comparatie cu branduri precum Zara, Bershka, H&M). In acelasi timp, patronul Lashez considera ca firma a atins un raport echitabil pret-calitate, dar aici va fi nevoie de voie sa aduceti feedback, pentru a confirma acest lucru. Marturisesc ca, dupa schimbul de idei pe care l-am avut cu patronul firmei, am fost si mi-am cumparat o rochie din magazinul lor cel mare din Mall Vitan (parter), iar pana acum s-a comportat foarte bine. Retineti, va rog, ca eu am postat despre Lashez in toamna trecuta, iar pana acum este posibil ca firma sa fi lucrat la imbunatatirea calitatatii produselor, asa cum m-a asigurat insusi patronul.
E important de stiut si ca firma nu se bazeaza pe credit bancar sau fonduri de investitii, ci doar pe profitul creat din vanzari. 11 magazine sunt in prezent deschise in Bucuresti, Istanbul si Mallorca. Desi patronul este cetatean strain, stabilit in Romania, proiectul mai larg al companiei presupune construirea unui brand romanesc de moda.

Acum, fetelor, ca sa fiu impartiala, eu mi-am facut datoria de a prezenta si dreptul la replica. Voi decideti in continuare ce vi se potriveste si ce nu. Happy shopping! :)

14 Responses

Add your comment

Switch to our mobile site